top of page

Tiem - Trainéeship in Zwolle

Wat we in Zwolle zochten was een volwassen opleidingsprogramma binnen de IT. Het DAATLAB programma is als leerwerktraject in de data effectief gebleken. Ik kijk met veel plezier terug op dit traject.

...de insteek

Tiem verbindt mensen en organisaties aan elkaar. Vanuit jarenlange ervaring en brede kennis van de doelgroepen bedenkt Tiem verrassende oplossingen voor een inclusieve arbeidsmarkt. Dit doet Tiem samen met werkgevers, het onderwijs en partners in de omliggende aandachtsgebieden. Het opzetten van een leerwerktraject in Zwolle rondom 'data' is daarin een logische keuze. De keuze is binnen het WSP op DAATLAB gevallen.


Tiem is in de regio Zwolle samenwerkingsorganisatie die kandidaten en werkgevers bij elkaar brengt en zich inzet voor een inclusieve arbeidsmarkt. Dit doen ze door te laten zien waar kansen en mogelijkheden liggen en altijd nieuwe stappen te durven zetten. Met regionale netwerken, creativiteit en jarenlange ervaringen in de arbeidsmarkt biedt Tiem daadkrachtige oplossingen....mensgericht

Vanuit de jarenlange ervaring en brede kennis van de doelgroepen bedenkt Tiem verrassende oplossingen voor een inclusieve arbeidsmarkt. Dit doen ze niet alleen. Samen met werkgevers, het onderwijs en partners worden nieuwe concepten en toepassingen bedacht om de arbeidsmarkt richting inclusiviteit te bewegen. Daarin heeft Tiem al veel ervaring met specifieke oplossingen richting arbeidsmatige dagbesteding. Er ontstond binnen Tiem echter steeds vaker de wens om richting de IT en dan specifiek in de data een opleidingsmogelijkheid te bieden.

DAAT was met een bestaand opleidingstraject al in beeld met meerdere vestigingen in omliggende gemeenten. Daarbij zijn de eerste contacten gelegd via Hadaf al Hamdouni.


...de opdracht.

Het opstarten van een leerwerktraject tot data-analist voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de regio Zwolle. Het bestaande Curriculum Vitae met de daaraan gekoppelde structuur en badges vormden daarin de basis....onze opzet

Na het akkoord op de werkzaamheden en het contract zijn we gestart met de selectie van de deelnemers. Een secure klus waarbij we de selectiemethodiek van Dariuz gebruiken in combinatie met een toelatingstest en een tweetal intake-gesprekken. In totaal zijn er tien deelnemers gestart.

Tevens is in samenspraak met de gemeente Zwolle een locatie gezocht om het traineeship te starten. Het meubilair is geplaatst en door de deelnemers zijn hun laptops geïnstalleerd.

De doorlooptijd van de eerste lichting is een viertal maanden geweest.


...vervolgstappen

Tiem laat nieuwe mensen naar de toekomst toe ook instromen op individuele basis. Dit kan door een gecombineerd programma waarbij ook instroom op andere vestigingen in combinatie met 'online' mogelijk is....de laatste woorden

Hadaf el Hamdouni was als accountmanager WSP Regio Zwolle bij Tiem de aanjager voor dit project. Hadaf is zeer voortvarend geweest in het leggen van contacten en zorgde er daardoor voor dat het project snel gestart kon worden. Hadaf heeft aangegeven dat hij veel energie heeft gekregen van de samenwerking met DAATLAB. De uitstroom van de eerste lichting is in volle gang en de eerste deelnemers zijn inmiddels geplaatst.


Hadaf el Hamdouni

Wat we in Zwolle zochten was een volwassen opleidingsprogramma binnen de IT. Het DAATLAB programma is als leerwerktraject in de data effectief gebleken. Ik kijk met veel plezier terug op dit traject.

Hadaf el Hamdouni - Accountmanager Werkgeversservicepunt Regio Zwolle bij Tiem

bottom of page