top of page
Dashboard-in-een-week

"Think big - Start small"

Wij geloven dat data jou moet ondersteunen in jouw processen. Visuele informatie heeft daarmee de meeste kans om helder inzichten te geven. Dus we gaan je niet vermoeien met "hoe we het bouwen" maar bevragen je uitgebreid op "wat jij wil".

Daarbij zetten wij als DAAT mensen in hun kracht vanuit een werk-leertraject rondom data vanuit het onderdeel DAATLAB. Dit doen we in meerdere gemeenten vanuit sociale empathie waarbij we geloven in een inclusieve samenleving.


 

Pragmatisch ingestoken - Standaard is het startpunt

 

Data komt in vele vormen. Een gebruiker echter wil veelal een visueel eenduidig datagedreven dashboard.  Ons uitgangspunt is dan ook altijd dat we willen putten uit "een standaard".  Daarmee versnellen we het ontwikkelproces, verlagen de kosten en verhogen de bruikbaarheid. Pragmatisch toch?

Vanuit onze PSO30+ zijn onze klanten veelal: gemeenten, zorginstellingen en MVO-gedreven organisaties. Het doelmatig inzetten van middelen en het hergebruiken van ervaringen, oplossingen en templates, geeft daarin een snel, goedkoop en overzichtelijk proces om een dashboard, cockpit of digitale story-telling op te leveren.

Is alles dan standaard? Nee natuurlijk niet. Bronnen, koppelingen en jouw interpretatie zijn essentieel om er geen eenheidsworst van te maken maar een relevante oplossing voor jouw organisatie.

Die laatste mooie meters maken we graag voor jullie vanuit onze expertise. En als je dat maatwerk wil noemen dan snappen we dat.

Elwin aan het werk.JPG

Het proces uitgelegd:

Wat we doen?
Als data-nerds kiezen we altijd voor een gestructureerde en procesmatige aanpak. Daarin kun je groots en integraal denken maar je kunt ook klein en effectief beginnen. Daarmee drijven we op onze ervaring, gebruiken hetgeen al eerder uitgevonden is en focussen op jouw expertise en wensen om een eerste dashboard te maken. Dit kan zijn voor jouw markt, jouw organisatie of een prangend vraagstuk in bijvoorbeeld de vorm van een proeftuintje. Boven alles zijn we thuis in sociale vraagstukken en kunnen bij uitstek zachte waarden vertalen naar harde feiten.

Wat je krijgt?

Bij een dashboard in een week is de tijd (op maandag beginnen en op vrijdag opleveren)  de primaire drijfveer. We bevragen jou en je team op maandag. Doen tussentijdse toetsingen en leveren vanuit een Agile/Scrum methodiek op vrijdag een werkend visueel dashboard op. De prijs en tijd zijn daarbij vooraf vastgezet. En in die week gaan wij voor jou dedicated aan de slag.

En jouw rol?
Het is een intensief traject waarbij we je vragen om samen met ons kort op de bal te spelen.zijn. Dus hebben we een vraag dan willen we snel antwoord. Hebben we een vraag over jouw werkveld dan graag uitgebreid antwoorden En voor de rest vragen we je om energiek en actief deel te nemen. Wij vinden het altijd fantastische trajecten maar dan wel graag vanuit een team-gedachte. 

De voordelen:

Iconen Website Visual.png

Snelle toetsing

Niet alles hoeft te beginnen met een volledig uitgewerkt plan. Iedere reis begint met een eerste stap en zo is het ook met dashboarding. Vaak weet je pas wat je echt wil als je in het proces zit van keuzes maken in een "pressure cooking dashboard sessie".

Snel meters maken

Wanneer je onwennig bent in de wereld van data dan wil je voorzichtig beginnen en het proces, de uitkomst en de meerwaarde goed onderzoeken.

 

Na een week weet je het dan al. Mooi toch?

 

Iconen Website_ centrale data.png
Iconen Website SROI.png

Starten met datagedreven werken

Soms wil je eerst gewoonweg iets gebruiken om te bepalen of het voor jou werkt en daadwerkelijk onderscheidend vermogen geeft in jouw organisatie. Dus wil je aan ons, onze producten en aan data snuffelen? Tegen een vaste lage prijs starten is zo gek nog niet.

Sociaal gedreven ondernemen

Bij ons zijn het de mensen die van data een dashboard maken. Jij bent onderdeel van die impact doordat we vanuit onze PSO30+ certificering dashboards, cockpits en story-telling verzorgen. Door datagedreven en mensgericht.

Sociaal icoo.png

Een duurzame en gezonde reeënpopulatie

Na een tweetal sessies werd aan ons het dashboard gepresenteerd. Onze allesomvattende excel-sheet werd getoond in meerdere pagina's. Overzichtelijk, informatief en snel.

 

Méér dan we verwacht hadden.

Vereniging het Ree

bottom of page