top of page
Technology

Stagiaire Social Work/ Toegepaste Psychologie

Over ons

Wij geloven dat iedereen ertoe d­­­­­­oet en zijn ambassadeur van een inclusieve arbeidsmarkt. Daarom werken wij elke dag met veel plezier pragmatisch aan data gedreven oplossingen met een sociaal karakter. Samen met toegewijde professionals bij overheden, gemeenten en zorginstellingen optimaliseren wij de informatievoorziening en voegen we waarde toe aan de data zodat zij kunnen excelleren in hun vakgebied.

Dit bereiken we door het creëren van inzicht en overzicht in 7 praktische stappen samen met onze opdrachtgever. Van losse data naar waardevolle inzichten door de juiste informatie. Onze integrale aanpak bestaat uit 4 losse bouwstenen die als een puzzel naadloos in elkaar passen. Zo ontstaat er een toekomstbestendig data- en informatie fundament.

Van kwalitatief verzamelen, structureren en waarderen van data tot en met het opleiden en inzetten van werkzoekenden, die een bijdrage kunnen leveren aan de data gedreven oplossing in ons eigen DAATLAB. Onze aanpak onderscheidt zich door het sociale karakter. We gaan daarin heel ver en kijken, samen met onze opdrachtgever, ook of inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een optie is.

 

We zijn een groeiend bedrijf en hechten veel waarde aan een ontspannen en open werkcultuur. Dit vind je terug in onze Kernwaarden: Transparantie, (werk)plezier, Eenvoud, Teamwork en Sociaal.

 

Wie ben je en wat ga je doen

 

Als Stagiaire Social Work/ Toegepaste Psychologie ben je betrokken bij een breed scala aan werkzaamheden gerelateerd aan het DAATLAB-initiatief. Je zult onder andere verantwoordelijk zijn voor het voeren van intakegesprekken met kandidaten, het geven van een terugkoppeling en het overdragen van kandidaten aan de coaches. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te denken om het intakeproces te verbeteren.
Je neemt deel aan coachgesprekken waarbij het belangrijk is gesprekstechnieken toe te passen en een coachplan op te stellen. Je bereid de kandidaten voor op hun loopbaan. Hierbij is het belangrijk dat je feedback kunt geven volgens methodieken en kandidaten begeleid in het sollicitatieproces. Sommige kandidaten kunnen kwetsbaar zijn, daarom is het belangrijk dat je empathisch bent en hun leerbehoefte kunt inschatten.
De kandidaten zullen hun technische vaardigheden bijspijkeren, maar zullen ook hun werknemersvaardigheden verbeteren. Jouw rol hierin zal vooral op softskills en sollicitatietrainingen liggen. Je bent bezig met het inspireren van kandidaten en krijgt kans om zelf ook te groeien. Zo kun je trainingsvaardigheden ontwikkelen door het geven van masterclasses en krijg je de kans om innovatieve ideeën uit te werken bij het verbeteren van het lesmateriaal en het optimaliseren van documentatie.
We vinden het belangrijk dat de werkzaamheden aansluiten bij jouw ontwikkeling, hier kunnen we in meedenken.
Tijdens de stage ga je samen werken met ervaren professionals. Je wordt begeleid door een collega met een achtergrond in Social Work en een Toegepast Psycholoog. Wekelijks zijn er evaluatiemomenten om je ontwikkeling te monitoren.
 
Standplaats: Deventer

Gewenste eigenschappen/skills?

 • Je voelt je prettig bij onze kernwaarden!

 • Een sociaal gerelateerde studieachtergrond.

 • Interesse in het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (bijvoorbeeld; autisme, ADD, statushouders).

 • Interesse (en kennis van) coaching en gesprekstechnieken.

 • Zelfstandigheid en proactieve houding.

 • Goede communicatieve vaardigheden.

 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal

 • Affiniteit met data en het DAATLAB-initiatief (pré).

 • Minimaal 24 uur per week beschikbaar, voor 6 maanden (uren in overleg).

Wat hebben wij te bieden?

 • Gave collega's en een omgeving gericht op werkplezier!

 • Geregeld leuke activiteiten zoals gezamenlijke lunches, borrels en uitjes

 • Elke maandag een bootcamp onder begeleiding van een personal trainer

 • Een afwisselende en groeiende werkomgeving.

 • Mogelijkheid om bij te dragen aan sociale en maatschappelijke impact.

 • Ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling.

 • Een gezellige en open werkcultuur met regelmatig georganiseerde uitjes, borrels en lunches.

 • Begeleiding op de werkvloer door iemand met eenzelfde studieachtergrond

Lijkt het je leuk om voor DAAT in Deventer te werken en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Neem dan contact met ons op! Dit doe je bij voorkeur via e-mail op sollicitatie@daatonderzoek.nl. Heb je op voorhand vragen? Dan kan je ons bereiken op: 06 82057326.

Acquisitie? Wij begrijpen dat je voor deze interessante vacature ook kandidaten wil zoeken of ze zelfs al beschikbaar hebt, maar we zoeken onze nieuwe collega’s liever zelf.

bottom of page